Dag en nacht bereikbaar |    0595-727000   /  06-36139221  

 Bovenhuizen 34, Uithuizen  |    info@hospicedeommejas.nl


Gastenboek


In maart 2016 Werd mijn vader opgenomen in De Thuishuis De Ommejas na een ruggenmerginfarct, waardoor hij een hoge dwarslaesie heeft opgelopen. Waardoor hij alleen zijn hoofd nog kon bewegen. Mijn vader was na een aantal weken niet mijn vader meer. Ik zag hem al verder glijden. De verzorging van mijn vader in Thuishuis de Ommejas was geweldig ze waren heel erg zorgzaam en geduldig met mijn vader (petje af voor deze mensen).

Want ze waren er niet alleen voor mijn vader, maar ook voor mijn moeder en wij als kinderen. Wat hebben wij een steun gehad . De medische wereld in Nederland durfden het niet aan om hem te opereren. In overleg met zijn de chirurg werd de plan gesmeed om dan naar Duitsland te gaan.

Maar in overleg met de bij de chirurgen hebben ze besloten om het niet te doen. Wat aan mijn vader verteld is in het bijzijn van het verplegend personeel van de Ommejas dat het te risicovol was. Daarna liet mijn vader zijn hoofd hangen en wilde niet meer eten en drinken waarna hij op 04-08-2016 overleed na een ziekteperiode van 23 week. Wat waren wij dankbaar dat mijn man en onze vader in thuishuis de Ommejas kon zijn. De verzorging de liefde die mijn vader en wij als nabestaanden mochten ontvangen.

Ons hartelijke dank Familie RiemeijerLieve mensen van de Ommejas. Bedankt voor jullie goede zorgen voor mijn man en onze pa Jan Hestinga.Zeer prettige zorg thuis ervaren tijdens de laatste weken van het ziekbed en het overlijden van onze moeder. Dit heeft de periode zeer bijzonder en waardevol gemaakt, we zijn de medewerkers van de Ommejas dan ook dankbaar voor alle hulp.
Familie Kooi


Ik heb een warm welkom gehad. Echt persoonlijk en niet als een nummer behandeld.
Het eten was altijd heerlijk en vers. Je mag kiezen wat je eten wilt.
Familie en vrienden waren ook altijd welkom en kregen zelfs koffie of thee aangeboden.

Vriendelijke groeten Johanna OldenbusIn zijn laatste levensdagen is mijn vader in Hospice de Ommejas warm en zeer liefdevol verzorgd. Het was voor ons als familie onverdraaglijk te moeten zien hoezeer hij leed. De manier waarop de mensen van de Ommejas geprobeerd hebben die pijn te verzachten, niet alleen met medicijnen maar ook met respect naar hem als mens, heeft ons als familie zeer goed gedaan. Mijn vader kreeg de rust en aandacht die hij nodig had. Aandacht en tijd voor hem. In Hospice de Ommejas staan menswaardige zorg en menselijkheid voorop.
Wat een prachtig gebouw. Warm ingericht en van alle gemakken voorzien. Wij als familie vonden er een thuis waar we in de laatste dagen van mijn vader's leven met hem konden verblijven toen hij niet meer thuis verzorgd kon worden. Ook wij ontvingen warmte, aandacht en respect. Lieve mensen, heel veel dank!

Christa Bareveld


Lieve Yvonne, beste Bertil en medewerkers van de Ommejas.
Jullie warme omgang met Anneke, Iris, Hester en mij heeft ons alle vier erg goed gedaan.Ook Hannah en Amal waren blij oma nog te zien en te spreken. Anneke’s aanwezigheid was slechts kort, maar hevig en vol emotie. Met name de afscheidsavond vóór haar overlijden, met wijn en peuk en kaarsen én de foto’s zal ik nooit vergeten.

Mijn dank,
Ton van der Wal


Hartelijk dank aan alle medewerkers en vrijwilligers voor de warmte en liefde waarmee jullie ons en onze moeder hebben omarmd. Haar laatste avond met fles wijn, kaarsjes, roos en een laatste sigaretje zullen we nooit vergeten.

Iris van der Wal


Beste Allemaal
Ik schrijf dit stukje namens mijn broer en zwager. Wij kwamen na een ziekenhuis bezoek achter dat Jan ongeneeslijk ziek was en dus zieker, dan we dachten. Als alleenstaande man kon Jan zich daardoor niet meer goed verzorgen en wij konden hierin ook niet genoeg voor hem betekenen. Omdat wij wilden dat Jan een menswaardig en goede laatste maanden zou hebben zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Dit hebben we gevonden in De Ommejas. Jan voelde zich er meteen thuis, al was het in het begin erg wennen. Jan had het erg na zijn zin, hij kon zijn eigen muziek luisteren, keek na zijn eigen films en familie was altijd welkom. Jan was tevreden en dat was voor ons het allerbelangrijkste.

Fam. Sietsema.


Dank
Graag willen we onze bevindingen delen over Hospice De Ommejas. De laatste weken voor het overlijden van onze moeder heeft zij daar doorgebracht. In juli werd er longkanker bij haar geconstateerd en al snel ging haar gezondheid achteruit en kreeg ze meer behoefte aan persoonlijke zorg. Omdat de thuissituatie niet optimaal was, zijn we extern gaan kijken wat de mogelijkheden waren.
Bij het eerste bezoek aan het Hospice kregen we direct al een goed en warm gevoel.
Gekwalificeerd personeel die goede zorg kunnen geven maar ook een warme huislijke omgeving. Het gemak van een slaapkamer met douche sprak ons zeer aan, voor je dierbaren die ernstig ziek zijn wil je alleen het allerbeste wat haalbaar is. Naaste de lichamelijke verzorging werd er ook aan de mentale behoeftes gedacht. Soms waren er serieuze gesprekken maar op zijn tijd ook ontspanning en werd er gelachen. Tijdens haar verblijf in september/ oktober 2013 heeft zij zich daar ondanks haar ziekte op haar gemak gevoeld wat voor ons een hele geruststelling was.

Onze moeder kon nog moeder zijn tot haar einde. Onze dank gaat dan ook uit naar alle medewerkers van Hospice De Ommejas voor de goede zorgen.

Familie SchlukebirBedankt Ommejas
Zorgzaam, warm en liefdevol zijn de woorden die wij vinden passen bij de mensen van de hospice “De Ommejas” in Uithuizen. De manier waarop zij ruim 7 weken lang voor onze vader/ opa hebben gezorgd is onnavolgbaar. Hoe moeilijk het laatste hoofdstuk van zijn 83 jarige leeftijd ook was, jullie belangeloosheid maakte de zware tijd lichter. Sommige mensen denken dat de hospice een gebouw is waar niks is behalve een bed waar je sober zou kunnen overlijden. Maar niets is daarvan waar. Dit gebouw is uniek, en alle medewerkers zijn ook uniek. Niks is teveel en alles kan. Voor mensen die ook in de situatie terecht komen dat ze afscheid moeten gaan nemen van een dierbare, en dit niet thuis kunnen doen, dan raden wij de hospice in Uithuizen aan. Het huis aan het Lage van der Weg heeft op ons een diepe indruk achter gelaten.

Wij willen alle mensen van de hospice hartelijk danken voor de goede zorg.

Vriendelijke groeten,
Familie IjtsmaLieve allemaal
Wij willen jullie erg bedanken voor jullie goede zorgen en warme aandacht voor onze vader in de afgelopen periode. Morgen (11-08-’12) zullen zijn 7 dochters hem uit de Ommejas dragen. Het is fijn om in zo’n huiselijke omgeving afscheid te kunnen nemen van onze zorgzame en eigenzinnige vader. Hij heeft het hier goed gehad. En wij ook.

Liefs de kinderen van dhr. van WarnersLieve mensen van de Ommejas
Bedankt voor de verzorging door jullie met elkaar, na de pijn goed opgeknapt. Als een warme deken was ik daar, Door jullie goede zorgen opgelapt. Met andere mensen, ook voor zorg in de Ommejas een band mee opgebouwd. Ik zal jullie missen, hoe het was, ik voelde mij bij de Ommejas zo vertrouwd. Terug naar mijn huisje geeft mij een blij gevoel. Ik wist niet dat er zoveel goede mensen waren om mij heen. Terug denkend aan dit alles en straks zittend in mijn stoel en weet me door allen gesteund en voel me niet alleen.

Vriendelijk groet,
T. v.d. Lei-Top (KDO)Ommejas

Wij blijven versteld staan dat er in deze maatschappij nog mensen zijn die zich zo met hart en ziel inzetten voor de zorg voor anderen. Jullie stralen in onze ogen veel warmte uit naar anderen en wij willen dat graag met warme woorden beantwoorden. Zoals wij moeder hebben meegemaakt bij jullie heeft ons diep geraakt.

Veel lof, dank en liefs,
Familie Huizinga.Lieve medewerkers van de Ommejas
We kwamen in de Ommejas binnen en dachten, waar zijn we beland. We gingen in gesprek. Ik deed mijn verhaal over mijn zus Geertruida. onder het genot van een kopje koffie. Toen begon Wil te vertellen over de mogelijkheden, er ging zo’n rust van haar uit, dat ik spontaan begon te huilen. We kregen een rondleiding in de Ommejas, tijdens deze rondleiding had ik echt zo iets van ja, dit kon wel eens heel goed voor Geertruida zijn. Ik ben toen met Geertruida in overleg gegaan en zij had hier wel oren naar. Geertruida ging erheen en binnen een paar uur voelde ze zich helemaal thuis. Na 2 dagen voelde ik mij er zelf ook thuis. Er gaat zoveel rust van de medwerkers uit. De zorg was uitstekend. Geertruida ging naar de Ommejas als een angstige vrouw, maar na een paar dagen zag je haar helemaal opbloeien. Ze heeft veel gepraat met Wil en met andere medewerkers. Hierdoor is Geertruida een erg sterke vrouw geworden. Na ongeveer 2 weken was Geertruida zo opgeknapt dat ze weer naar haar eigen huis kon gaan. Alle lof voor Joop, Wil, Bertil, Yvonne, Imma, Regina & Anja. Ik zou het zeker bij iedereen aan raden om in de Ommejas te revalideren. De zorg is daar zo goed en de medewerkers zijn daar zo lief. Ze zitten in mijn hart.

Met heel veel liefde geschreven
Antje (zus van Geertruida) (KDO)